Vår Fotklinikk

Fotterapeut med lang erfaring

 

Ragnhild Karin Sivertsen var ferdig utdannet fotterapeut i 2011. Hun fikk autoriasjon samme år, og har siden jobbet i 100% stilling som fotterapeut hos Tendenz Velvære. I løpet av disse årene har hun tilegnet seg mye viktig erfaring i faget, som hun daglig nyttiggjør seg i behandlingen av sine pasienter.

 

Hvilke pasienter er typisk hos oss

Til fotklinikken vår kommer det både damer og menn, og det er en god blanding av unge, middelaldrende og eldre pasienter. En del av de som kommer hit har store og alvorlige problemer med føttene sine, andre har milde til moderate plager, mens noen kommer rett og slett for velværen sin del. 

 

Fantastiske tilbakemeldinger

Fotterapeuten har opp igjennom årene hjulpet mange pasienter som har hatt store smerter og plager til å få en bedre hverdag. Vi har til og med fått tilbakemeldinger fra noen pasienter som har vært sykemeldt på grunn av sine plager, at de nå er tilbake igjen i full jobb som følge av hjelpa de har fått her hos oss. Dette synes vi er helt fantastisk, og det gir ekstra motivasjon til å fortsette den viktige jobben!

 

Viktigheten av fotbehandling også for de eldre

I tillegg til at Ragnhild har pasienter på klinikken, jobber hun også en dag i uka med fotbehandling på en institusjon i kommunen. Hun ser viktigheten av at også de eldre som ikke har muligheten til å møte opp på klinikken skal få den hjelpen de behøver. Eldre og syke har veldig ofte ekstra behov for fotbehandling på grunn av nedsatt immunforsvar, da dette i mange tilfeller fører til at de er ekstra utsatt for å få fortykkede negler, neglesopp og flere andre plager.

 

Det er ikke unormalt at vi nedprioriterer det som bærer hele vår vekt

Som dere sikkert skjønner så er Ragnhild veldig opptatt av at alle mennesker skal få hjelp når behovet er der. Dessverre er det slik at føttene våre ikke alltid blir så veldig høyt prioritert - ikke før den dagen de gjør vondt og skaper problemer i hverdagen. Har du tenkt over at føttene bærer hele din kroppsvekt, og sørger for at du klarer å forflytte deg? Med jevnlig fotstell vil man i mange tilfeller kunne forhindre eller redusere større fotplager senere i livet.

 

Bruk riktige sko ute, og ha alltid på deg sandaler inne

Bruken av trange sokker, sko som er for trang, har høye hæler eller dårlig demping, kan gi store smerter både på kort og lang sikt. Ofte tenker man ikke over dette før smertene er et faktum.

 

Her skal du få en liten tankevekker:  Kreftene hælen tar imot når vi går kan være opptil 1,25 ganger kroppsvekten, og hele 2,75 ganger når du løper.

 

Som du skjønner er det derfor veldig smart å ha god demping i uteskoene, men det er minst like viktig å bruke innesko, sandaler eller tøfler med god demping når du går inne på harde underlag. Om du går barføttes eller i sokkelesten dag etter dag på harde gulv, øker sjansen betraktelig for å få smertetilstander i foten som f.eks. plantar fasciitt eller hælspore. Dette er begge svært smertefulle tilstander, og kan i mange tilfeller gjøre at du nesten ikke klarer å gå. Gjør det derfor til en god leveregel at du alltid bruker sandaler eller andre type innesko når du står og går hjemme i huset eller på jobb. En svak opphøyning i hælen på sålen eller skoen kan også redusere faren for å få ryggplager.