Fotbehandling

Dette inngår i en ordinær fotbehandling

 

  • Fotbad
  • Undersøkelse av føttene
  • Behandling av problemer (f.eks. hard hud, fortykkede negler, torner, o.l.)
  • Neglebehandling (klipp, rens, massasje)
  • Fotmassasje med krem egnet for dine føtter


Alle fotbehandlinger hos oss tilpasses individuelt ut i fra pasientens behov. Noen ønsker ikke full fotbehandling, men har helt konkrete behov når de kommer til oss (f.eks. at de ønsker å fjerne torner, vorter eller har nedgrodd negl). Noen kommer hit for å få en grundig fotanalyse. Du bestemmer hva du ønsker.

Fotbad

 

Fotbehandlingen starter alltid med et deilig fotbad. Vi ser an hvilke behov føttene har, og benytter fotbad egnet for akkurat deg. Om du sliter med kalde føtter, tilbyr vi gjerne et fotbad som gir føttene ekstra varme.

Neglebehandling

 

Neglebehandling er standard prosedyre i en fotbehandling. Neglene klippes, renses og slipes, før vi avslutter med en god neglemassasje med egnet olje.

Undersøkelse

 

Før behandlingsstart undersøker vi føttene for å kartlegge om det er spesielle plager som bør tas tak i under fotbehandlingen. 

Fotmassasje

 

Når føttene er ferdigbehandlet, smører vi føttene med en god fotkrem som passer til din hudtype og dine behov, samtidig som vi gir deg en deilig fotmassasje. Vi har også kremer for de som fryser eller er varm på føttene.

Behandling av problemer

 

Etter undersøkelsen går vi i gang med å behandle de problemene som vi blir enig om på forhånd. Dette kan være for eksempel hard hud, fotvorter, torn/liktorn, inngrodd/nedgrodd negl eller andre ting.

Separate behandlinger utenom ordinær fotbehandling

Fotanalyse

 

Ved smerter og ubehag i føttene vil vi analysere hva plagene skyldes. Analyse av gangavviklingen din, samt ulike målinger, vil bl.a kunne sannsynliggjøre feilstillinger i føttene. I noen tilfeller bør du henvises videre til ortoped.

Fjerning av torn/liktorn

 

Torn/liktorn kan gjøre veldig vondt, og de kan i noen tilfeller sitte veldig dypt inni foten. Tornen vil ikke forsvinne av seg selv, og må fjernes. Dette kan fotterapeuten gjøre.

Behandling av nedgrodd negl

 

Nedgrodd/inngrodd negl gir ofte smerter, hevelse og betennelse der neglen skjærer seg inn i huden. Fotterapeuten vil rense bort den delen av neglen som går inn i huden og skaper problemer.

Vortebehandling

 

Ved fotvorter vil disse beskjæres, før de påføres et meget kraftig og effektivt vortemiddel. Det kreves noe egeninnsats hjemme for å få bukt med vortene, men de fleste vorter forsvinner etter endt behandling hos oss.

Negleklipp

 

Ikke alle klarer eller ønsker å klippe sine egne tånegler. Dette er noe fotterapeuten kan hjelpe deg med. De som plages med nedgrodde negler bør være spesielt forsiktig ved negleklipp.

Peeling

 

For de som ønsker det, er det mulig å få peeling av føtter og legger. Peeling brukes for å kvitte seg med døde hudceller. Porekanalene åpnes, og talg hoper seg derfor ikke opp og lager urenheter. Huden blir mykere, jevnere og glattere.